Social Cubes

Social Cubes is een sociaal framewerk voor in de stad. Het metalen frame vangt een stukje ruimte en daarmee een stukje stad. Wat er in die ruimte gebeurd laten de cubes vrij, maar ze maken het wel bijzonder door het op een podium te plaatsen. In de cubes kunnen tentoonstellingen en bijeenkomsten worden georganiseerd en het framewerk is daarbij zowel dienend als vormend. Om het eerste gebruik te bevorderen bieden de cubes alvast een overkapping en drie bankjes aan.

De verlicht zit in de bovenliggers van het frame. De verlichting reageert of de mensen die ‘s avonds in de directe omgeving van de cubes komen. Doelgerichte verlichting vergroot de veiligheid zonder verspilling van energie of overmatige lichtvervuiling. De verlichting kan ook worden ingezet om tentoonstellingen of evenementen uit te lichten. Voor de social cubes is diversiteit het uitgangspunt.

De constructie bestaat uit vijf kubussen die verbonden worden door vier vloerplaten en bovenliggers. Zo ontstaat één meubel dat makkelijk te monteren en transporteren is en op meerdere plekken in de stad kan worden geplaatst.